Avditorij, Portorož

Kulturni, kongresni in promocijski center je javni zavod s področja kulture, ustanovljen s strani Občine Piran.

Gledališče Koper

Gledališče Koper Teatro Capodistria, ki vsako leto pripravi najmanj pet premiernih uprizoritev in več kot polovico predstav odigra na gostovanjih, si je v osmih letih obstoja v slovenskem kulturnem prostoru utrdilo sloves gledališča, odprtega za različne avtorske pristope in režiserske poetike.

Kosovelov dom Sežana

Kosovelov dom Sežana - kulturni center Krasa. Kjer so doma umetniški dogodki, glasba, film, gledališče in kulturne prireditve.

Kulturni dom Nova Gorica

Kulturni dom Nova Gorica se je v času svojega delovanja uveljavil kot pomembno koncertno središče tako v lokalnem kot tudi širšem slovenskem in mednarodnem prostoru. Novogoriški kulturni hram je v vseh teh letih na široko odprl vrata številnim mednarodno uveljavljenim umetnikom.

Lutkovno gledališče Maribor, Maribor

Lutkovno gledališče Maribor (LGM) je bilo ustanovljeno z namenom pripravljati in redno igrati lutkovne predstave za otroke (in odrasle) tako v domači dvorani kot tudi po vsej Sloveniji in v zamejstvu.

Narodni dom Maribor, Maribor

Prireditveni center za vse starosti in za vse okuse. Programi so namenjeni otrokom, mladostnikom in odraslim, ljubiteljem vseh vrst glasbe, od klasične do rocka, privržencem žlahtne komedije, gledaliških predstav za odrasle in otroke...

Prešernovo gledališče, Kranj

Prešernovo gledališče je zaradi uprizarjanja odmevnih predstav preraslo v eno izmed osrednjih slovenskih gledališč, ki je prepoznavno po svoji estetsko-idejni repertoarni usmeritvi, igralskih imenih, pa tudi po zmeraj večji medijski odmevnosti.

Slovensko narodno gledališče DRAMA Ljubljana

SNG Drama Ljubljana je osrednje dramsko gledališče v Sloveniji. Na repertoarju ima klasično, sodobno in eksperimentalno gledališko produkcijo.

Slovenska filharmonija

Slovenska filharmonija je osrednja slovenska glasbena ustanova z bogato tradicijo v evropskem merilu.

Slovensko narodno gledališče, Nova Gorica

Repertoar sestavljajo uprizoritve sodobnih in klasičnih dramskih besedil, zaznamujeta pa ga hkrati lokalna, mediteranska obarvanost in odprtost za nova iskanja, za eksperiment.

Špas teater, Mengeš

Gledališče z bogatim naborom igralcev in predstav. Špas teater Mengeš organizira zanimive predstave in prireditve, ki jih ne smete zamuditi.

ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec

ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec je javni zavod, ki ga je ustanovila Občina Žalec leta 2001. Njegovo osnovno poslanstvo je opravljanje javne službe na področjih kulture, športa in turizma.