KD Krško

Kulturni dom Krško je javni zavod, ki deluje na področju kulture z dejavnostmi prirejanja razstav različnih tematik, organizacij gledališko – glasbenih produkcij za izven, organizacijo abonmajev za odrasle in otroke, produkcijo lastnih kulturno-umetniških, izobraževalnih in drugih prireditev, posredovanjem kulturnih prireditev v lastni produkciji ter v produkciji drugih kulturnih organizacij ali posameznih kulturnih ustvarjalcev itn. S področja tržne dejavnosti zavod opravlja kino dejavnost, oddajanje dvoran ter gostinske storitve za potrebe zaposlenih izvajalcev in obiskovalcev.

Kinodvor

Kinodvor je od ustanovitve oktobra 2008 osrednji mestni kino s kakovostno in raznoliko filmsko ponudbo in programom za otroke in mlade. Kinodvor je tudi festivalsko središče in živahno družabno srečevališče, ki namenja velik poudarek izkušnji obiska kina, podprti s posebnimi dogodki, ter povezovalec različnih akterjev na področju kinematografije in avdiovizualne oziroma filmske umetnosti.

Kinogledališče Tolmin

Kinogledališče Tolmin je osrednja kulturna dvorana v mestu. Prirejamo različne kulturne prireditve in je tudi edini kino v Posočju.

Avditorij, Portorož

Kulturni, kongresni in promocijski center je javni zavod s področja kulture, ustanovljen s strani Občine Piran.

Kosovelov dom Sežana

Kosovelov dom Sežana - kulturni center Krasa. Kjer so doma umetniški dogodki, glasba, film, gledališče in kulturne prireditve.

Kulturni dom Nova Gorica

Kulturni dom Nova Gorica se je v času svojega delovanja uveljavil kot pomembno koncertno središče tako v lokalnem kot tudi širšem slovenskem in mednarodnem prostoru. Novogoriški kulturni hram je v vseh teh letih na široko odprl vrata številnim mednarodno uveljavljenim umetnikom.

Slovensko narodno gledališče DRAMA Ljubljana

SNG Drama Ljubljana je osrednje dramsko gledališče v Sloveniji. Na repertoarju ima klasično, sodobno in eksperimentalno gledališko produkcijo.

Slovenska filharmonija

Slovenska filharmonija je osrednja slovenska glasbena ustanova z bogato tradicijo v evropskem merilu.

Slovensko narodno gledališče, Nova Gorica

Repertoar sestavljajo uprizoritve sodobnih in klasičnih dramskih besedil, zaznamujeta pa ga hkrati lokalna, mediteranska obarvanost in odprtost za nova iskanja, za eksperiment.

Špas teater, Mengeš

Gledališče z bogatim naborom igralcev in predstav. Špas teater Mengeš organizira zanimive predstave in prireditve, ki jih ne smete zamuditi.

Linhartova dvorana Radovljica

Spletna stran je namenjena nakupu vstopnic preko spleta za prireditve v organizaciji Linhartove dvorane, Kina Radolca, Turizma Radolca.

ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec

ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec je javni zavod, ki ga je ustanovila Občina Žalec leta 2001. Njegovo osnovno poslanstvo je opravljanje javne službe na področjih kulture, športa in turizma.